ثبت شرکت

ثبت شرکت برای انجام فعالیت های تجاری به صورت قانونی و توسعه و گسترش امور در جهت پیشبرد اهداف شرکت می باشد .
شرکت ها در قانون تجارت به معنای اجتماع دو یا چند نفر برای انجام فعالیت تجاری تعریف شده است .

برحسب گستره فعالیتی ، هدف از فعالیت ، میزان سرمایه شرکت ، تعداد اعضاء هیئت مدیره و سهامدارن و با در نظر گرفتن شرایط و قوانین حاکم بر انواع شرکت ها باید نسبت به ثبت شرکت اقدام نمایید .
انواع و اقسام مختلفی از شرکت ها وجود دارد ولی برحسب نوع فعالیت و برخی شرایط و ضوابط دیگر که توضیح می دهیم باید اقدام به ثبت شرکت و تعیین نام شرکت نمایید .

ثبت شرکت

قوانین کلی ثبت شرکت

ثبت شرکت در هر کشوری دارای قواعد و قوانینی می باشد و در حالتی که رعایت نگردد موجب رد پذیرش خواهد شد که در این قسمت برخی از این موارد را عنوان می کنیم .

شرکت های تجارتی بدلیل آن که دارای شخصیت حقوقی هستند باید اهلیت ، تابعیت و … داشته باشند .
تاسیس شرکت ها با عقد قرار داد میان شرکاء صورت می گیرد و این قواعد و قوانین حاکم بر شرکت ها متناسب با نوع شرکت است که باید آن ها را در نظر داشت تا منجر به ضرر نگردد .

انواع ثبت شرکت ها

شرکت ها به طور کلی به دو قسم شرکت های مدنی و شرکت های تجارتی تقسیم می شوند که شرکت های مدنی دارای اهلیت و تابعیت نیستند به همین دلیل دارای شخصیت حقوقی نیز نمی باشند و شرکت های مدنی شامل دو نوع انتفاعی و غیر انتفاعی می باشند .

شرکت های تجارتی نیز بر 7 نوع می باشند که به آنها بیشتر می پردازیم لذا بهتر است برای انتخاب نوع شرکت متناسب با نوع و موضوع شرکت از متخصصین این حوزه کمک بگیرید .

چنانچه برای مشاوره ثبت شرکت و انتخاب نوع شرکت بر حسب حیطه فعالیتی تان بهتر است با کارشناسان موسسه ثبتی ونک از طریق راه های ارتباطی در تماس باشید تا متناسب ترین نوع شرکت با فعالیت تان را ثبت نمایید .
بیشترین نوع ثبت شرکت به شرکت های سهامی خاص و مسئولیت محدود تعلق می گیرد .

شرکت مسئولیت محدود

این نوع از شرکت برای انجام فعالیت تجاری بین دو یا چند نفر تشکیل می گردد و از سهام به عنوان سهم الشرکه یاد می شود و حداقل اعضاء برای تشکیل این نوع از شرکت ها 2 نفر می باشد .
شرکاء به میزان آورده یا سهم الشرکه شان مسئول پرداخت تعهدات و قروض شرکت می باشند .

ثبت شرکت

شرکت های سهامی

این نوع از شرکت ها نیز جهت انجام امور تجارتی تشکیل می گردد که حداقل اعضاء در شرکت های سهامی خاص 3 نفر می باشد که اعضاء حتما باید سهام نیز داشته باشند ، هم چنین وجود دو بازرس ( اصلی و علی البدل ) در این شرکت ها الزامی است .

سرمایه در این نوع از شرکت ها به سهام منقسم نشده است و تعهد سهامداران به میزان آورده یا همان سهم شان می باشد .
اما اعضاء در شرکت های سهامی عام باید حداقل 5 نفر باشند و می توان بخشی از سرمایه را از طریق پذیره نویسی تامین کرد ، بخش دیگر از طریق موسسین تامین می گردد .

شرکت تضامنی

این نوع از شرکت ها نیز تحت عنوان اسمی خاص برای فعالیت های تجاری بین دو یا چند نفر تشکیل می گردد و در صورتی که سرمایه شرکت برای پرداخت تعهدات و دیون شرکت کافی نباشد ، شرکاء ملزم به پرداخت تمام و کمال آن هستند .
توجه داشته باشید در انتخاب نام این نوع از شرکت ها باید از اسم یکی از شرکاء بکار گرفته شود .

شرکت نسبی

جهت انجام فعالیت تجاری بین دو یا چند نفر است ، این نوع از شرکت ها شباهت بسیاری به شرکت ها تضامنی دارند با و از عنوان خاصی برای اسم شرکت به کار گرفته می شود اما شرکاء شرکت نسبی به اندازه آوره شان مسئول پرداخت تعهدات و دیون شرکت اند برخلاف شرکت های تضامنی که شرکاء در صورت کمبود سرمایه ملزم به پرداخت تمام و کمال قروض شرکت می باشند .

شرکت تعاونی ( تولید و مصرف )

شرکت های تعاونی در مقابل شرکت های مسئولیت محدود و سهامی و … که جهت رسیدن به سود بیشتر می باشند ، با هدف خدمت رسانی و بهبود وضعیت اقتصادی شرکاء تشکیل می شود .
این نوع از شرکت ها بر دو نوع تولید و توزیع شکل می گیرند و نکته قابل توجه این شرکت ها آن است که از مالیات بر درآمد معاف هستند که البته از قواعد خاصی پیروی می کنند .

شرکت های مختلط سهامی و غیر سهامی

شرکت های مختلط سهامی بین دو یا چند شریک از شرکت سهامی خاص و شریک تضامنی تشکیل می گردد و سرمایه شریک ضامن به سهم تقسیم نشده است و وی در صورتی که شرکت سرمایه کافی برای پرداخت قروض نداشته باشد ملزم به پرداخت تمامی دیون است و سهامداران شرکت سهامی خاص به میزان آورده شان متعهد به پرداخت قروض هستند .

شرکت مختلط غیر سهامی نیز دقیقا مشابه توضیحات بالا می باشد با این تفاوت که شرکاء شرکت مسئولیت محدود هستند و همچنین به میزان آورده شان مسئول پرداخت تعهدات و دیون می باشند .

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت

  • مدارک هویتی اعضاء هیئت مدیره و سهامداران
  • ارائه دو نسخه از شرکت نامه ، اساسنامه و تقاضا نامه در شرکت ها مسئولیت محدود و ارائه دو نسخه اظهارنامه ، اساسنامه برای شرکت های سهامی خاص
  • گواهی سوء پیشینه
  • اگر موضوع مربوطه مجوزی باشد نیاز به ارائه مجوز مربوطه نیز می باشد .
  • صورتجلسه مجمع عمومی موسسین و هیئت مدیره نیز باید به امضاء اعضاء هیئت مدیره رسیده باشد و در شرکت های سهامی خاص این اوراق باید به امضاء بازرسین نیز برسد .
  • ارائه وکالت نامه وکیل در صورتی که می خواهید از وکیل استفاده کنید .

مراحل و مدارک ثبت شرکت

مراحل ثبت شرکت

پس از انعقاد قرار داد میان شرکاء به قصد تشکیل شرکت باید موضوع فعالیت خود را مشخص نمایید و پس از آن اقدام به انتخاب نوع شرکت و تعیین نام با در نظر گرفتن قواعد و ضوابط مربوط به آن کنند .
تمامی این مراحل از درخواست اینترنتی سامانه اداره ثبت شرکت ها تا دریافت آگهی تاسیس شرکت خود را به کارشناسان متخصص موسسه ثبت شرکت ونک بسپارید و با حداقل هزینه و کوتاه ترین زمان امور ثبتی خود را انجام دهید .

مشاوره ثبت شرکت

شما میتوانید جهت مشاوره ثبت شرکت و همچنین در زمینه های ثبت برند تجاری ، ثبت تغییرات شرکت و دیگر امور ثبتی ، با شماره 02188888849 تماس حاصل فرمایید.
همچنین برای دیدن کلیپ های آموزشی میتوانید ما را در اینستاگرام ثبت ونک دنبال نمایید.